Pałki kurczaka w panierce

Oceń ten przepis!
Soczyste i chrupiące pałki z kurczaka w panierce. Pomysł na niedzielny obiad, na imprezę, na przekąskę dla dzieci.. Całkiem inna, ulepszona panierka. Zapraszam do wypróbowania, bo uważam że warto:)

Składniki:

  • Mięso:
  • pałki, skrzydełka z kurczaka
  • łyżeczka papryki czerwonej ostrej
  • łyżeczka pieprzu i soli
  • szczypta ziół prowansalskich
  • Ciasto naleśnikowe:
  • 250 gram mąki
  • 200 gram mleka
  • trochę wody
  • łyżka soli
  • jajko
  • papryka czerwona ( pół łyżeczki )
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • mąka do obtoczenia
  • Przygotowanie:

    1. Części kurczaka myjemy, osuszamy i przyprawiamy dokładnie. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
    2. Przygotowujemy w misce ciasto naleśnikowe, powinno być troszkę gęstsze niż na naleśniki. Do drugiej miski wsypujemy mąkę.
    3. Kurczaka obtaczamy w cieście, następnie w mące, otrzepujemy z jej nadmiaru i wrzucamy na głęboki olej.
    4. Smażymy 10-15 minut na małym ogniu, do uzyskania złotego koloru. Kładziemy kurczaka na ręczniku papierowym, by wchłonął tłuszcz ze smażenia.

    Udostępnij przepis

    Pinterest

    Sprawdź te przepisy

    Tagliatelle Carbonara
    Pizza z chleba
    Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
    Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
    Gulasz z piersi kurczaka
    Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
    Soczysta pierś z kurczaka
    Żurek z tłuczonymi ziemniakami

    Pałki kurczaka w panierce

    Pałki kurczaka w panierce to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Pałki kurczaka w panierce zdecydowanie polecam każdemu.

    Smakowało? Napisz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



    1 Comment

    1. Kamila

      12 lat temu

      Długo szukałam takiego przepisu, w niedzielę zrobię takie pałeczki dla moich dzieci. Mam nadzieje że mi wyjdą tak jak Tobie