Soczyste i chrupiące pałki z kurczaka w panierce. Pomysł na niedzielny obiad, na imprezę, na przekąskę dla dzieci..
Całkiem inna, ulepszona panierka. Zapraszam do wypróbowania, bo uważam że warto:)
Składniki:
Przygotowanie:
- Części kurczaka myjemy, osuszamy i przyprawiamy dokładnie. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
- Przygotowujemy w misce ciasto naleśnikowe, powinno być troszkę gęstsze niż na naleśniki. Do drugiej miski wsypujemy mąkę.
- Kurczaka obtaczamy w cieście, następnie w mące, otrzepujemy z jej nadmiaru i wrzucamy na głęboki olej.
- Smażymy 10-15 minut na małym ogniu, do uzyskania złotego koloru. Kładziemy kurczaka na ręczniku papierowym, by wchłonął tłuszcz ze smażenia.
Kamila
12 lat temuDługo szukałam takiego przepisu, w niedzielę zrobię takie pałeczki dla moich dzieci. Mam nadzieje że mi wyjdą tak jak Tobie