Spring Rolls z sałaty

Oceń ten przepis!
Warzywne, zdrowe, lekkie i bardzo chrupiące spring rolls'y. Ich zaletą jest fakt, że są w całości zrobione z warzyw ( ser i wędlinę można pominąć ), więc sprawdzą się i na kolację, na śniadanie, a na pewno zachwycą jako przekąska na imprezie. Można podać je z ulubionym sosem, np. czosnkowym i będziecie zachwyceni :) Cały sekret tej fantastycznej przekąski, tkwi w świeżych warzywach, wszystkie muszą być świeże i jędrne. Smacznego Kochani !

Składniki:

  • liście sałaty ( w zależności na ile osób )
  • papryka czerwona i żółta
  • świeży zielony ogórek
  • plaster sera żółtego i ulubionej wędliny ( tyle ile liści sałaty )
  • szczypior ( do podwiązania, ale można zastąpić wykałaczkami i spiąć zawinięte rollsy )

Przygotowanie:

  1. Liście sałaty myjemy i osuszamy lekko.
  2. Warzywa kroimy w słupki.
  3. Na liściach układamy kolejno: wędlina, plaster sera i warzywa ( mniej więcej po 4-6 słupków z każdego ).
  4. Zawijamy jak gołąbki i przewiązujemy szczypiorem, lub spinamy ozdobnymi wykałaczkami.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Pasta jajeczna z awokado
Sałatka – szpinak, salami, feta
Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Sałatka grecka
Fit majonez
Placuszki z kaszy manny
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku

Spring Rolls z sałaty

Spring Rolls z sałaty to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Spring Rolls z sałaty zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



3 komentarze

  1. głodny alergik

    11 lat temu

    Genialny pomysł, muszę też zrobić 🙂

  2. Rafał

    11 lat temu

    Fajny pomysł. A jakiś sos do tego polecasz?