Warzywne, zdrowe, lekkie i bardzo chrupiące spring rolls'y.
Ich zaletą jest fakt, że są w całości zrobione z warzyw ( ser i wędlinę można pominąć ), więc sprawdzą się i na kolację, na śniadanie, a na pewno zachwycą jako przekąska na imprezie.
Można podać je z ulubionym sosem, np. czosnkowym i będziecie zachwyceni :)
Cały sekret tej fantastycznej przekąski, tkwi w świeżych warzywach, wszystkie muszą być świeże i jędrne.
Smacznego Kochani !
Składniki:
- liście sałaty ( w zależności na ile osób )
- papryka czerwona i żółta
- świeży zielony ogórek
- plaster sera żółtego i ulubionej wędliny ( tyle ile liści sałaty )
- szczypior ( do podwiązania, ale można zastąpić wykałaczkami i spiąć zawinięte rollsy )
Przygotowanie:
- Liście sałaty myjemy i osuszamy lekko.
- Warzywa kroimy w słupki.
- Na liściach układamy kolejno: wędlina, plaster sera i warzywa ( mniej więcej po 4-6 słupków z każdego ).
- Zawijamy jak gołąbki i przewiązujemy szczypiorem, lub spinamy ozdobnymi wykałaczkami.
głodny alergik
11 lat temuGenialny pomysł, muszę też zrobić 🙂
Rafał
11 lat temuFajny pomysł. A jakiś sos do tego polecasz?
Justyna
11 lat temuJa osobiście polecam delikatny sos czosnkowy 🙂
http://niepieprz.pl/sos-czosnkowy/