Sos tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki.
Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek.
Składniki:
- szklanka majonezu
- pół szklanki śmietany 18%
- pół szklanki grzybków marynowanych
- pół szklanki ogórków konserwowych
- pół większej cebuli
- spora garść świeżego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Grzybki, cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Szczypior siekamy.
- Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Sos odstawiamy do lodówki na noc, do przegryzienia.
tomek
5 lat temupycha. dziękuję ?
Magda
8 lat temuPrzepis idealny!!