Bardzo delikatny i bardzo kremowy, ze świeżych pieczarek.
Łatwy i szybki w przygotowaniu, świetnie komponuje się z kotletami mielonymi, kluskami śląskimi, kopytkami czy makaronem :) Jest po prostu wspaniały ! Smak nie do opisania, na prawdę wart wypróbowania !
Składniki:
- 5 pieczarek
- 1 mniejsza cebula
- 125ml śmietany 30%
- łyżka masła
- łyżeczka przyprawy rosołowej ” Tytka Smaku „
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na maśle.
- Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, a po chwili dorzucamy do cebuli i smażymy do zarumienienia się całości.
- Do podsmażonych pieczarek z cebulą, wlewamy śmietankę, dodajemy przyprawy, trzymamy chwilkę na małym ogniu i nasz sosik gotowy. Smacznego
Marta
11 lat temuZmiany na blogu podobają mi się więcej jak bardzo 🙂 Oj Justynka! pięknie tutaj 🙂 a sos pieczarkowy uwielbiam ! i szczęśliwego Nowego Roku 🙂 Szampańskiej zabawy w tą ostatnią noc w roku !