Rolada z boczku, z frankfurterkami w środku:)
Super propozycja na kanapki i efektowny wygląd.
Składniki:
- boczek
- sól, pieprz
- 3 ząbki czosnku
- 4 frankfurterki
Przygotowanie:
- Płat boczku przekrawamy poziomo ( by był podłużny i rozkładał się jak książka ). Można kupić też, już gotowy rolowany.
- Przyprawiamy boczek solą, pieprzem i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Wkładamy do lodówki, na minimum godzinę ( najlepiej na noc ), by przeszedł przyprawami.
- Po wyciągnięciu z lodówki, na brzegu boczku układamy 4 frankfurterki i zwijamy ciasno. Obwiązujemy boczek dratwą, lub nicią.
- Gotową roladę, wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika i pieczemy obracając co jakiś czas. U mnie trwało to około 2 godzin.
ludovic#
11 lat temujakie kabanosy bd najlepsze grube-polskie snaki czy cienkie-maestro? 🙂
Justyna Malczyk
11 lat temuZdecydowanie grube 🙂
Ewa
11 lat temuBardzo się cieszę, że spodobał się mój pomysł z kiełbaskami w środku. Ja robiłam właśnie z kabanosami i wyszło pysznie :), także polecam.
Natkaaa27
11 lat temuWygląda przepysznie i chyba wymaga dużo pracy więc pytanie czy osoba bez większego doświadczenia jest w stanie coś takiego wykonać
Justyna Malczyk
11 lat temuRolada nie wymaga specjalnych zdolności, nie jest trudna w przygotowaniu, więc nawet osoby nie posiadające większego doświadczenia w kuchni, są w stanie wyczarować to pyszne cudo 🙂
Zdecydowanie zachęcam 🙂
beza
11 lat temuA czy zamiast frankfurterek można tam nawciskać cienkich kabanosów? typu takie jak śa w biedronce smakowe bez konserwantów
Justyna Malczyk
11 lat temuPewnie, że tak 🙂 Efekt będzie nieco inny, ale może być równie ciekawy 🙂