Pomidorowa zupa krem

Oceń ten przepis!
Szybka i co najważniejsze zdrowa zupa pomidorowa, z wykorzystaniem świeżych pomidorów. Fajna propozycja na poniedziałkowy obiad ( z pozostałym z niedzieli rosołem ). Teraz, w sezonie, kilogram pomidorów to w zasadzie ten sam koszt co słoik koncentratu, a smak takiej zupki, o niebo lepszy :)

Składniki:

  • 1,5 litra rosołu
  • 1kg pomidorów
  • 1 większa cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100ml śmietanki 30%
  • sól, pieprz, maggi do smaku

Przygotowanie:

  1. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w większą kostkę, lub w ćwiartki.
  2. Cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażamy na odrobinie oliwy.
  3. Kiedy będzie już zeszklona, wrzucamy do niej czosnek przeciśnięty przez praskę i pomidory.
  4. Zawartość patelni, smażymy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu, aż pomidory się rozpadną.
  5. Wrzucamy smażone pomidory do garnka, miksujemy blenderem na gładko, wlewamy do nich gorący rosół i całość gotujemy przez około 10 minut. Zabielamy śmietanką.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Pomidorowa zupa krem

Pomidorowa zupa krem to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Pomidorowa zupa krem zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy