Owsianka piernikowa z jabłkiem, słodzona odrobiną miodu, to mój zdecydowany faworyt wśród zimowych śniadań.
Pozostając w świątecznych smakach i zapachach, bo przecież jeszcze wczoraj leniliśmy się przy wigilijnych stołach, wypełnionych po brzegi, proponuję przygotować sobie nieco lżejszy posiłek :) ---------
Owsianka z poniższego przepisu wychodzi dość gęsta, bo ja zdecydowanie taką wolę, ale Wy śmiało możecie modyfikować ilość płatków owsianych :)
Składniki:
- 1,5 szklanki mleka
- 6 łyżek płatków owsianych
- 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 łyżka miodu
- 1 starte jabłko
Przygotowanie:
- W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na owsiankę, mieszamy. Doprowadzamy do zagotowania, odstawiamy na kilka minut, by płatki napęczniały i możemy podawać.
Tysia
8 lat temuUwielbiam ta wersje owsianki, szczegolnie zimowa porą 🙂
Latem z sezonowymi owocami!