Mielone na patykach. Wyjątkowy pomysł na obiad. Zwykłe mielone, a jakby inne.
Już samo ich podanie, na patykach sprawia, że znikają szybciej ( szczególnie wśród dzieci ), a i smak jakby bardziej wyszukany. U mnie podane na obiad, z pieczonymi ziemniaczkami, ale i jako przekąska z sosem, byłyby świetne :)
Składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 3 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- łyżka ziół prowansalskich
- łyżeczka papryki słodkiej czerwonej
- sól,pieprz
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce, przyprawiamy i mieszamy dokładnie by połączyły się dokładnie ze sobą.
- Bierzemy w dłoń małe porcje mięsa, formujemy podłużne, niezbyt duże kotleciki i smażymy ( u mnie na patelni grillowej ).
- Po usmażeniu nabijamy na patyczki i podajemy.
Anonim
8 lat temuMielone są naprawdę wspaniałe w smaku, ja wybrałam mięso z indyka. Polecam wszystkim, i na pewno tu wrócę po kolejne pyszne przepisy!
Anonim
9 lat temuWSPANIAŁY BLOG! Szukałam sobie w google przepisu na łososia wg grafiki, weszłam na Twój i… już się nie mogę doczekać następnych dni żeby wykorzystać Twoje przepisy 🙂 Moje smaki! Przeglądam i myślę: ale fajny przepis, o i ten… Choć nie jestem początkującą kuchareczką to jednak czasem wpada nuda i szukam pomysłów na obiad… coś innego, mała odmiana a rodzina zadowolona. Dzięki śliczne!