Koktajl szpinak-jabłko

4.8/5 - (59 ocen)
Koktajl ze szpinaku i jabłka nie tylko pięknie się prezentuje, ale wyśmienicie smakuje, jest lekki i mało kaloryczny.

Składniki:

  • 2 duże garście liści szpinaku
  • 2 jabłka
  • 1,5 szklanki wody

Przygotowanie:

  1. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze części. Rozdrabniamy za pomocą blendera, ze szpinakiem i wodą.
  2. Powstały, gotowy koktajl, przelewamy do szklanek. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Pasta jajeczna z awokado
Sałatka – szpinak, salami, feta
Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Sałatka grecka
Fit majonez
Placuszki z kaszy manny
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku

Koktajl szpinak-jabłko

Koktajl szpinak-jabłko to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Koktajl szpinak-jabłko zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



2 komentarze

  1. dianka

    7 lat temu

    Mniam coś pysznego. Mam anemię, więc powinnam jeść więcej szpinaku, ale na surowo jakoś mi nie wchodzi, za to w formie takiego smoothie to co innego 🙂 Rozcieńczę go sobie cisowianką, żeby móc przelać do butelki i sobie do pracy na lunch zabrać

  2. Agnieszka Wieczorek

    7 lat temu

    Musi być pyszny 🙂 i ma taki piękny kolorek, że od razu bym go całego z chęcią wypiła 🙂