Koktajl ze szpinaku i jabłka nie tylko pięknie się prezentuje, ale wyśmienicie smakuje, jest lekki i mało kaloryczny.
Składniki:
- 2 duże garście liści szpinaku
- 2 jabłka
- 1,5 szklanki wody
Przygotowanie:
- Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze części. Rozdrabniamy za pomocą blendera, ze szpinakiem i wodą.
- Powstały, gotowy koktajl, przelewamy do szklanek. Podajemy od razu po przygotowaniu.
dianka
7 lat temuMniam coś pysznego. Mam anemię, więc powinnam jeść więcej szpinaku, ale na surowo jakoś mi nie wchodzi, za to w formie takiego smoothie to co innego 🙂 Rozcieńczę go sobie cisowianką, żeby móc przelać do butelki i sobie do pracy na lunch zabrać
Agnieszka Wieczorek
7 lat temuMusi być pyszny 🙂 i ma taki piękny kolorek, że od razu bym go całego z chęcią wypiła 🙂