Gulasz z serc drobiowych

4.6/5 - (97 ocen)
Gulasz z serc drobiowych - przez wielu nie lubiany, a wręcz nie tolerowany :) Ja sama nigdy nie przepadałam za sercami, żołądkami, wątróbkami itp. - zmora mojego dzieciństwa. A teraz kupuję, gotuję i jem ( i to ze smakiem ) ;) Zmienia się, kiedy zaczyna się gotować samemu, dla swojej rodziny :) Gulasz przepyszny, delikatny, bardzo dobry :)

Składniki:

  • 1kg serc drobiowych
  • 1 cebula
  • pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 2 liście laurowe
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • łyżeczka vegety domowej roboty
  • 2 ząbki czosnku
  • mąka ( do zagęszczenia sosu )
  • łyżka masła ( do podsmażenia )
  • sól, pieprz, maggi do smaku

Przygotowanie:

  1. Serca myjemy, oczyszczamy i przekrawamy na pół ( można też zostawić w całości ).
  2. Podsmażamy je na oliwie z dodatkiem łyżki masła, przez mniej więcej 10 minut, na średnim ogniu.
  3. Podsmażone serca przekładamy do garnka, a na patelnię, na której się smażyły, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Zeszkloną dodajemy do serc.
  4. Serca z cebulką zalewamy wodą ( tyle by je zakryła ), dodajemy liście, ziele angielskie, przyprawiamy papryką, solą, pieprzem, maggi i vegetą. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, do miękkości.
  5. Kiedy nasze serca są już miękkie, możemy dodać odrobinę mąki, by trochę zagęścić sos ( w zależności jaki lubimy ) i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Gulasz z serc drobiowych zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



20 komentarzy

  1. Nikodem

    1 rok temu

    Super gulasz prosty do zrobienia

  2. Weronika.

    1 rok temu

    Tomasiak

  3. Ala

    2 lata temu

    Super

  4. Tadeusz rruzlo

    3 lata temu

    Super

  5. Jadzia

    3 lata temu

    Super smaczne szybko zrobione do tego ziemniaki puree sałatka z buraków palce lizac

  6. Zbigniew

    3 lata temu

    Bardzo lubię gularz serc

  7. Agata

    3 lata temu

    Kroje serca w poprzek wychodzą ładne koleczka dzieci to bardziej przekonuje i serca szybciej dochodzą. Przepis super. Pozdrawiam

  8. Andi

    3 lata temu

    Prosty i wygodny

  9. iwona

    4 lata temu

    super

  10. Anonim

    8 lat temu

    Tez bardzo lubie tylko maka posypuje serca jak sie podsmaza zeby razem maka sie podpiekla i pozniej lekko podlewam woda maka sie sama rozprowadza zamieszam znowu dolewam wody az bedzie wodniste bez grudek mieszam i zostawia. Juz do ofparowania wody.sos sam gestnieje:-) 🙂 🙂 🙂 🙂

    • Niepieprz

      8 lat temu

      Bardzo dobry pomysł 🙂

    • Wrocek

      4 lata temu

      Wszystkie podroby, czy serca czy pipki podsmażam z maką wraz z przyprawami… Sosy są o niebo lepsze…. Gestnieja same jak wspominasz a samo mięsko o niebo lepsze. Pozdrawiam i polecam.

  11. Aneta

    9 lat temu

    Ja dodalam jeszcze pieczarki,moj maz ktory nie byl fanem podrobow ciagle pyta kiedy bedzie gulasz z serc

    • Niepieprz

      9 lat temu

      Aneta, świetnie 🙂 Bardzo się cieszę, że gulasz smakował 🙂

  12. lidka

    9 lat temu

    Gulasz jest pyszny,właśnie zajadam,dzięki za przepis!!!

  13. Waldi

    10 lat temu

    Już od dłuższego czasu myślę o takim gulaszu do kaszy gryczanej i… brakowało mi odwagi ale po zdjęciach i komentarzach widzę, że trzeba spróbować

  14. Asia

    11 lat temu

    Ile mniej więcej czasu mają się gotować?

  15. Monika

    11 lat temu

    Pychaaaaa ! 🙂

  16. Anka

    11 lat temu

    Dobry przepis, gulasz wychodzi naprawdę smaczny 🙂