Barszcz czerwony

Oceń ten przepis!

Składniki:

  • kości na zupę
  • włoszczyzna
  • ok. 6-8 dużych buraków
  • 2 cebule
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • łyżka octu
  • czosnek ( 2-3 ząbki)
  • maggi
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • garść majeranku

Przygotowanie:

  1. Buraki i włoszczyznę obieramy i myjemy ( ja buraki kroję na ćwiartki, lub połówki ).
  2. Do garnka wkładamy kości, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Zbieramy z wierzchu szumowiny,
  3. które się zrobiły po zagotowaniu.
  4. Wrzucamy do garnka buraki, warzywa z jedną cebulą i ząbkami czosnku, dodajemy ziele angielskie i liście.
  5. Gotujmy około godzinki, na małym ogniu.
  6. Po godzinie dodajemy pokrojona w kostkę i podsmażona cebulę do barszczu, przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem, maggi i octem do smaku.
  7. Wszystko jeszcze trochę gotujemy, pod koniec dodając majeranek.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Barszcz czerwony zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy