Syrop z cebuli

Oceń ten przepis!
Zima daje się we znaki i chyba nie odpuszcza... Stąd też syrop z cebuli:) Jest świetny na kaszel zarówno suchy, jak i mokry. Działa odkrztuśnie i bakteriobójczo. Ja w dzieciństwie bardzo go nie lubiłam, a mama zawsze wciskała w okresie przeziębień. Jeżeli Ty nie znasz jego smaku  z dzieciństwa, to znaczy, że albo mało chorowałeś, albo jesteś bardzo młody :D Na szczęście mój Syn, nie odziedziczył po mnie wstrętu do syropów i teraz gdy jego dopadł kaszelek, syrop z cebuli pije codziennie :) I wygląda, że będzie miał miłe wspomnienia :)

Składniki:

  • 2 większe cebule
  • cukier (można zastąpić miodem)

Przygotowanie:

  1. Cebulę obieramy i kroimy w plastry.
  2. Układamy ciasno w słoiku po kilka plasterków, przesypując cukrem każdą kolejną warstwę.
  3. Zakręcamy lekko słoik i zostawiamy na noc, lub kilka godzin. Cebula w tym czasie puści sok, który będzie naszym syropem.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Syrop z cebuli

Syrop z cebuli to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Syrop z cebuli zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy