Schabowy inaczej

3.8/5 - (45 ocen)

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 większa cebula
  • 1 jajko ( do obtoczenia )
  • bułka tarta ( do obtoczenia )
  • sól, pieprz
  • 4 pieczarki
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 plastry sera żółtego
  • Przygotowanie:

    Kotlety rozbijamy lekko, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor ( jak tradycyjne schabowe ). Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym ( bądź po prostu na blaszce ).
  • Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki i szklimy na patelni, na której smażyliśmy kotlety. Przekładamy na kotlety.
  • Na kotlety z cebulą i pieczarkami, układamy plastry sera żółtego, smarujemy majonezem i wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni ), do momentu, aż wierzch się przyrumieni.
  • Udostępnij przepis

    Pinterest

    Sprawdź te przepisy

    Tagliatelle Carbonara
    Pizza z chleba
    Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
    Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
    Gulasz z piersi kurczaka
    Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
    Soczysta pierś z kurczaka
    Żurek z tłuczonymi ziemniakami

    Schabowy inaczej

    Schabowy inaczej to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Schabowy inaczej zdecydowanie polecam każdemu.

    Smakowało? Napisz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



    3 komentarze

    1. Olga

      10 lat temu

      Pyszności rodzinka jadła ze smakiem 🙂

    2. Asia

      10 lat temu

      Pycha 🙂