Składniki:
4 kotlety schabowe1 większa cebula1 jajko ( do obtoczenia )bułka tarta ( do obtoczenia )sól, pieprz4 pieczarki3 łyżki majonezu4 plastry sera żółtegoPrzygotowanie:
Kotlety rozbijamy lekko, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor ( jak tradycyjne schabowe ).
Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym ( bądź po prostu na blaszce ).
Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki i szklimy na patelni, na której smażyliśmy kotlety. Przekładamy na kotlety.Na kotlety z cebulą i pieczarkami, układamy plastry sera żółtego, smarujemy majonezem i wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni ), do momentu, aż wierzch się przyrumieni.
Olga
10 lat temuPyszności rodzinka jadła ze smakiem 🙂
Justyna Malczyk
10 lat temuBardzo się cieszę, że rodzince smakowało 🙂
Asia
10 lat temuPycha 🙂