Pesto z rukoli

Oceń ten przepis!
Pesto to świetny dodatek do makaronu, mięs, grzanek itp. :) Warto je zrobić, jeżeli macie w domu już lekko więdnącą rukolę, która może już nie specjalnie smakuje i wygląda. Zamiast ją wyrzucać, lepiej zrobić coś zdrowego i pożytecznego. Ja swoje zrobiłam z ziarnami słonecznika, ale jeżeli macie i lubicie, to można zastąpić je orzeszkami piniowymi, będą nawet lepsze od słonecznika :)

Składniki:

  • 2 garście rukoli
  • 1/4 szklanki oleju ( może to być oliwa, lub mieszanka oleju z oliwą )
  • 3 łyżki uprażonego słonecznika
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Wszystko razem wkładamy do jednego pojemniczka, rozdrabniamy dokładnie blenderem.
  2. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Pasta jajeczna z awokado
Sałatka – szpinak, salami, feta
Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Sałatka grecka
Fit majonez
Placuszki z kaszy manny
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku

Pesto z rukoli

Pesto z rukoli to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Pesto z rukoli zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



2 komentarze

  1. Gabriela

    10 lat temu

    Super rozwiązanie dawka dobrych i ukrytych witamin dla moich maluszków 🙂

  2. Marta

    11 lat temu

    jedyna sałata której nie jem i nie lubię to właśnie rukola 🙂