Naleśniki z nutellą i bananami w polewie truskawkowej to idealne połączenie banana i czekolady.
Ulubiony deser mojego Syna, który uwielbia banany pod każdą postacią :)
Wspaniałe dla dzieci, ale i dla dorosłych.
Nie są za słodkie, dlatego śmiało mogę je Wam polecić na śniadanie, na piknik, czy jako drugie śniadanie do szkoły, czy pracy.
Polewę truskawkową można pominąć w zależności od upodobań :)
Składniki:
Ciasto:Przygotowanie:
- Składniki na ciasto wrzucamy do naczynia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Truskawki rozdrabniamy blenderem i mieszamy z jogurtem, oraz cukrem. Jeżeli chcemy rzadszą polewę, o bardziej truskawkowym kolorze, dajemy mniej jogurtu.
- Banany obieramy i przekrawamy wzdłuż ( chyba że ktoś woli w całości ).
- Smażymy naleśniki. Gdy przestygną smarujemy każdy placek cienką warstwą nutelli, na brzegu kładziemy banana i zawijamy. Gotowe polewamy truskawkową polewą.