Niedługo lato, a jak lato to grille, pikniki i inne imprezy na świeżym powietrzu :)
Musztarda idealna do kiełbasy z grilla. U mnie musi być obowiązkowo, przy boku ketchupu ;)
Polecam Wam stworzenie własnej, domowej musztardy. Przygotowanie jej, jest tak banalne, że każdy powinien choć raz, zrobić sobie w domu :)
Składniki:
- 6 łyżek gorczycy białej
- 3 łyżki octu z białego wina
- 8-9 łyżek wody
- odrobina soli ( na czubku łyżeczki )
- szczypta cukru
Przygotowanie:
- Gorczycę zalewamy 3 łyżkami octu i 4 łyżkami wody. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na całą noc.
- Namoczoną i napęczniałą przez całą noc gorczycę, miksujemy blenderem, dodając po łyżce wody, do uzyskania gładkiej masy/oczekiwanej przez nas konsystencji musztardy.
- Przyprawiamy do smaku solą, cukrem i ewentualnie ulubionymi przyprawami.
Angelina
11 lat temuna pewno będzie zdrowsza niż sklepowa 😉
Kuchnia u Krysi
11 lat temuFantastyczny przepis. Spróbuję bardzo chętnie, bo mnie zaintrygował Świetnie wygląda i pewnie smakuje :))