1-2 łyżki bułki tartej ( w razie jakby mięso było za mało zwarte )
sól, pieprz, zioła prowansalskie
ząbek czosnku
pół łyżeczki papryki ostrej mielonej
bułka tarta do obtoczenia kotletów
ser żółty w kostce
Przygotowanie:
Mięso mielone łączymy z jajkiem, cebulą, namoczoną bułką, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i przyprawami. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Ser kroimy w kostki 1cmx1cm.
Bierzemy mięso mielone, rozpłaszczamy na dłoni, na środek układamy kostkę sera żółtego i zamykamy ( tak by ser nie wydostał się na zewnątrz podczas smażenia ), tworząc kształt kotleta mielonego.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na brązowy kolor.
Milena
11 lat temuPyszne!