Kolorowa szparagowa

Oceń ten przepis!
Fasolka szparagowa inaczej. Mój pomysł na fasolkę, to kolorowa szparagowa ze świeżymi warzywami, polana sosem czosnkowym.

Składniki:

  • fasolka szparagowa ( u mnie było to niecałe pół kg )
  • 1 duży pomidor ( mniejsze 2 )
  • szczypior ( można oczywiście zamienić pietruszką, lub inną zieleniną )
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • Przygotowanie:

    1. Fasolkę gotujemy około 20 minut w wodzie ze szczyptą soli i cukru, studzimy i kroimy na 3 części, a mniejsze na pół. Pomidory kroimy w dużą kostkę, lub ćwiartki, paprykę w paski, szczypior siekamy drobno.
    2. Cebulę pokrojoną w kostkę wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju, bądź oliwy a kiedy nabierze ładnego złotego koloru, dodajemy do niej fasolkę, paprykę i pomidory. Przyprawiamy solą, pieprzem i chwilę wszystko razem smażymy.
    3. Gotowe, już na talerzu, posypujemy świeżym szczypiorkiem.

    Udostępnij przepis

    Pinterest

    Sprawdź te przepisy

    Tagliatelle Carbonara
    Pizza z chleba
    Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
    Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
    Gulasz z piersi kurczaka
    Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
    Soczysta pierś z kurczaka
    Żurek z tłuczonymi ziemniakami

    Kolorowa szparagowa

    Kolorowa szparagowa to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Kolorowa szparagowa zdecydowanie polecam każdemu.

    Smakowało? Napisz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



    BRAK KOMENTARZY

    Bądź pierwszy