Jak zrobić sok warstwowy ?

Oceń ten przepis!
Czasami mamy ochotę napić się soku, tylko co jeśli ochota najdzie nas na dwa smaki :) ? Ja mam tak bardzo często, dlatego chciałam się dzisiaj z Wami podzielić moim sposobem, którego nauczyłam się swego czasu, pracując w barze, jak zrobić dwa smaki w jednej szklance :) Taki warstwowy sok jest o tyle fajny, że możemy zmieszać dwa smaki, lub wypić najpierw jedną warstwę, a następnie tę drugą :) Warstwy są wytrzymałe, nie mieszają się pod wpływem najmniejszego ruchu, np. podczas przenoszenia szklanek.

Składniki:

  • nektar bananowy
  • nektar porzeczkowy

Przygotowanie:

  1. Do przygotowania takiego soku, dobrze jest mieć łyżeczkę, której Wam nie szkoda i możecie ją wygiąć. Ja poświęciłam jedną, jakąś starą, wygięłam ją w literę ” L ” i służy ona tylko do przygotowywania tego typu soków.
  2. Do szklanki wlewamy nektar bananowy ( koniecznie najpierw ten smak, gdyż jest bardziej gęsty ), a następnie delikatnie po naszej wygiętej łyżce wlewamy nektar porzeczkowy.
  3. Ważne, by łyżka była cały czas odrobinę nad powierzchnią soku, czyli w miarę uzupełniania się soku w szklance, musimy nią delikatnie, ciągle lejąc sok, zmierzać ku górze.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Szarlotka na kruchym cieście
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem i truskawkami
Śnieżny Puch
Placuszki z kaszy manny
Ciasto czekoladowe
Kruche rogaliki z powidłami śliwkowymi
Kruche ciasteczka migdałowe

Jak zrobić sok warstwowy ?

Jak zrobić sok warstwowy ? to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Desery i napoje znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Jak zrobić sok warstwowy ? zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



3 komentarze

  1. Ewelina

    11 lat temu

    Bardzo lubię to połączenie, a pomysł z łyżką genialny 🙂

  2. Marta

    11 lat temu

    fajny pomysł 🙂 nigdy nie piłam dwóch smaków soków na raz 🙂

  3. Małgorzata K

    11 lat temu

    ale spryciula, nie wpadłabym na to ;))