A Ty, ile razy odmówiłeś/-aś sobie sobie jajek w majonezie, przy Wielkanocnym stole, lub rodzinnej imprezie ? ?
Z tym przepisem nie tylko nie będziesz sobie odmawiać, ale wręcz przeciwnie, możesz robić je, kiedy tylko najdzie Cię ochota ?.
Składniki:
- 4 jaja
- 8-10 łyżek fit majonezu
- świeżo zmielony pieprz i sól
- opcjonalnie coś zielonego do ozdoby ( szczypior, pietruszka, rukiew )
Przygotowanie:
- Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą, na tyle by zakryła jajka w całości. Gotujemy jajka, a od momentu, kiedy woda zacznie się gotować, gotujemy jeszcze przez 7 minut.
- Przelewamy jajka zimną wodą, obieramy i przekrawamy na połówki.
- Każdą połówkę jajka układamy na talerzu, polewamy łyżką majonezu, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i solą, dekorujemy czymś zielonym.
Zuza
7 lat temuuwielbiam 🙂