Jaja w majonezie – wersja fit

5/5 - (52 oceny)
A Ty, ile razy odmówiłeś/-aś sobie sobie jajek w majonezie, przy Wielkanocnym stole, lub rodzinnej imprezie ? ? Z tym przepisem nie tylko nie będziesz sobie odmawiać, ale wręcz przeciwnie, możesz robić je, kiedy tylko najdzie Cię ochota ?.

Składniki:

  • 4 jaja
  • 8-10 łyżek fit majonezu
  • świeżo zmielony pieprz i sól
  • opcjonalnie coś zielonego do ozdoby ( szczypior, pietruszka, rukiew )

Przygotowanie:

  1. Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą, na tyle by zakryła jajka w całości. Gotujemy jajka, a od momentu, kiedy woda zacznie się gotować, gotujemy jeszcze przez 7 minut.
  2. Przelewamy jajka zimną wodą, obieramy i przekrawamy na połówki.
  3. Każdą połówkę jajka układamy na talerzu, polewamy łyżką majonezu, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i solą, dekorujemy czymś zielonym.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Pasta jajeczna z awokado
Sałatka – szpinak, salami, feta
Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Sałatka grecka
Fit majonez
Placuszki z kaszy manny
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku

Jaja w majonezie – wersja fit

Jaja w majonezie – wersja fit to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Jaja w majonezie – wersja fit zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



1 Comment

  1. Zuza

    7 lat temu

    uwielbiam 🙂