Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie )

4.8/5 - (87 ocen)
✅ Meega czekoladowe - choć bez grama czekolady, ✅ Banalnie proste - wszystko do miski i traktujesz blenderem, ✅ Nieprzyzwoicie wilgotne i pyszne, ✅ Wersja FIT - możesz zajadać się do woli... - Jeżeli obawiacie się fasoli, to wierzcie mi, niepotrzebnie, nie wyczujecie jej w cieście ? Przepis wprost od Marty, z bloga zdrowejestczadowe.pl ?

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 banany
  • 4 jajka
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Polewa:

  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki wody

Przygotowanie:

  1. Fasolę dokładnie płuczemy na sitku, by pozbyć się lepkiej zalewy z każdego ziarenka.
  2. Opłukaną fasolę, przesypujemy do miski, dodajemy pozostałe składniki i rozdrabniamy całość blenderem, na gładką, jednolitą masę.
  3. Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy 50 minut, w 180st.
  4. W międzyczasie kiedy ciasto się piecze, szykujemy polewę, podgrzewając w garnuszku olej kokosowy z wodą, kakao i miodem.
  5. Upieczone ciasto studzimy i dekorujemy polewą.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Pasta jajeczna z awokado
Sałatka – szpinak, salami, feta
Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Sałatka grecka
Fit majonez
Placuszki z kaszy manny
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku

Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie )

Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie ) to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie ) zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



3 komentarze

  1. Aga

    7 lat temu

    Czy zamiast oleju kokosowego można użyć masła klarowanego?

    • Niepieprz

      7 lat temu

      Aga, jasne. Jak najbardziej można użyć masła klarowanego, lub prawdziwego 🙂

  2. Tolek

    7 lat temu

    Jestem pod mega wrażeniem, bo na prawdę nie czuć tutaj fasoli !
    Ciasto przepyszne, choć miałem obawy przy pierwszym kęsie haha.
    Pozdrawiam