✅ Meega czekoladowe - choć bez grama czekolady,
✅ Banalnie proste - wszystko do miski i traktujesz blenderem,
✅ Nieprzyzwoicie wilgotne i pyszne,
✅ Wersja FIT - możesz zajadać się do woli...
-
Jeżeli obawiacie się fasoli, to wierzcie mi, niepotrzebnie, nie wyczujecie jej w cieście ?
Przepis wprost od Marty, z bloga zdrowejestczadowe.pl ?
Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 2 banany
- 4 jajka
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki ksylitolu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa:
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki wody
Przygotowanie:
- Fasolę dokładnie płuczemy na sitku, by pozbyć się lepkiej zalewy z każdego ziarenka.
- Opłukaną fasolę, przesypujemy do miski, dodajemy pozostałe składniki i rozdrabniamy całość blenderem, na gładką, jednolitą masę.
- Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy 50 minut, w 180st.
- W międzyczasie kiedy ciasto się piecze, szykujemy polewę, podgrzewając w garnuszku olej kokosowy z wodą, kakao i miodem.
- Upieczone ciasto studzimy i dekorujemy polewą.
Aga
7 lat temuCzy zamiast oleju kokosowego można użyć masła klarowanego?
Niepieprz
7 lat temuAga, jasne. Jak najbardziej można użyć masła klarowanego, lub prawdziwego 🙂
Tolek
7 lat temuJestem pod mega wrażeniem, bo na prawdę nie czuć tutaj fasoli !
Ciasto przepyszne, choć miałem obawy przy pierwszym kęsie haha.
Pozdrawiam