Chrupiące, domowe grzanki do zup i sałatek

Oceń ten przepis!
Było wykorzystanie suchej bułki na bułkę tartą, zwykłą i smakową, więc pora na chleb... Czerstwy i już nie pierwszej świeżości. Ja taki wykorzystuję właśnie na grzanki, które również można zrobić z nutą czosnku, czy ulubionych ziół. Dzisiaj zwykłe, tradycyjne i klasyczne grzanki, które będą świetnym uzupełnieniem/dodatkiem sałatek, zup i kremów, ale nawet i samodzielną przekąską/przegryzką.. U mnie zaraz po zrobieniu, połowa zniknęła od razu :) Polecam, bo nie warto przepłacać i w ogóle płacić w sklepach za coś, co możemy zrobić sami w domu. I kolejny raz mamy okazję połączyć przyjemne z pożytecznym :)

Składniki:

  • czerstwy chleb
  • Przygotowanie:

    1. Kromki chleba kroimy w kostkę ( ja robiłam to bez skórek ), wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i suszymy kilkanaście minut w temperaturze 150 st. do momentu aż zrobią się chrupiące i ładnie zarumienione grzanki.
    2. Studzimy i przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku, w suchym i ciemnym miejscu.

    Udostępnij przepis

    Pinterest

    Sprawdź te przepisy

    Tagliatelle Carbonara
    Pizza z chleba
    Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
    Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
    Gulasz z piersi kurczaka
    Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
    Soczysta pierś z kurczaka
    Żurek z tłuczonymi ziemniakami

    Chrupiące, domowe grzanki do zup i sałatek

    Chrupiące, domowe grzanki do zup i sałatek to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Chrupiące, domowe grzanki do zup i sałatek zdecydowanie polecam każdemu.

    Smakowało? Napisz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



    1 Comment

    1. tu-tusia

      11 lat temu

      Zawsze mam takie w domu – najczęściej czosnkowe. Idealny szybki dodatek do zup i sałatek 🙂