Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu

Czas przygotowania Buraczki tarte do obiadu
Autor przepisu

Składniki:

– 4 średnie buraki
– 1 cebula
– 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
– sól, pieprz

Przygotowania:

* Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
* Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
* Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
* Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.

buraczki2

buraczki1

buraczki

Zostaw odpowiedź

2 Komentarz na "Buraczki do obiadu"


Autor
Justyna
1 rok 22 dzień temu
U mnie zawsze z octem :) Uwielbiam takie !
Gość
Marta
1 rok 22 dzień temu
ja zamiast octu daję łyżkę oleju :) już dawno buraczków do obiadu nie robiłam :)
 

Witam!

Justyna Malczyk
Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się dość wcześnie, bo zawsze szpiegowałam swoją Mamę w kuchni a Ona widząc to, chętnie dzieliła się ze mną swoją wiedzą i udzielała rad . Jednak prawdziwą pasją i przyjemnością dla mnie, gotowanie stało się dopiero wtedy gdy opuściłam kuchnię Mamy, a zaczęłam rządzić w swojej. W Moim życiu jest dwóch Mężczyzn więcej...