Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu

Data dodania przepisu
9 stycznia 2014
Czas przygotowania Buraczki tarte do obiadu
Autor przepisu
4 głosy

Składniki:

– 4 średnie buraki
– 1 cebula
– 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
– sól, pieprz

Przygotowania:

* Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
* Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
* Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
* Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.

buraczki2

buraczki1

buraczki

Zostaw odpowiedź

2 Comments on "Buraczki do obiadu"


1 rok 3 months temu

U mnie zawsze z octem :) Uwielbiam takie !

Gość
Marta
1 rok 3 months temu

ja zamiast octu daję łyżkę oleju :) już dawno buraczków do obiadu nie robiłam :)