Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu

Data dodania przepisu
9 stycznia 2014
Czas przygotowania Buraczki tarte do obiadu
Autor przepisu

Składniki:

– 4 średnie buraki
– 1 cebula
– 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
– sól, pieprz

Przygotowania:

* Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
* Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
* Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
* Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.

buraczki2

buraczki1

buraczki

Podsumowanie
Nazwa
Buraczki do obiadu
Data publikacji
Ocena
5 Based on 16 Review(s)

2 Komentarzy


  • avatar
    • Odpowiedz Anuluj
    • Styczeń 9, 2014

    ja zamiast octu daję łyżkę oleju :) już dawno buraczków do obiadu nie robiłam :)

  • avatar
    • Odpowiedz Anuluj
    • Styczeń 9, 2014

    U mnie zawsze z octem :) Uwielbiam takie !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany Wymagane pola są oznaczone *

*

Możesz użyć tych HTML tagi i atrybuty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>