Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu

Łączny czas:
Kategoria: Surówki

Oceń przepis:
2 głosów

Ocena przepisu:

4

Składniki:

- 4 średnie buraki
- 1 cebula
- 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
- sól, pieprz

Przygotowania:

* Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
* Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
* Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
* Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.

buraczki2

buraczki1

buraczki

2 Komentarzy


  • avatar
    • Odpowiedz Anuluj
    • Styczeń 9, 2014

    ja zamiast octu daję łyżkę oleju :) już dawno buraczków do obiadu nie robiłam :)

  • avatar
    • Odpowiedz Anuluj
    • Styczeń 9, 2014

    U mnie zawsze z octem :) Uwielbiam takie !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany Wymagane pola są oznaczone *

*


cztery + 9 =

Możesz użyć tych HTML tagi i atrybuty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Witam!

Justyna Malczyk
Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się dość wcześnie, bo zawsze szpiegowałam swoją Mamę w kuchni a Ona widząc to, chętnie dzieliła się ze mną swoją wiedzą i udzielała rad . Jednak prawdziwą pasją i przyjemnością dla mnie, gotowanie stało się dopiero wtedy gdy opuściłam kuchnię Mamy, a zaczęłam rządzić w swojej. W Moim życiu jest dwóch Mężczyzn więcej...
Nagrobki granitowe