Bób - letnia, zawsze w tym okresie pożądana przekąska :)
Najczęściej jadamy go ugotowanego, z masłem i koperkiem, ale też robimy z bobem sałatki, makarony i inne bardziej treściwe posiłki.Ja mam dla Was dzisiaj wersję klasyczną, z masłem i koperkiem. Uwielbiany i zajadany przez wszystkich.
Świetna przekąska.
Składniki:
Przygotowanie:
- Zanim zaczniemy gotować nasz bób, płuczemy go dokładnie. W garnku gotujemy osoloną wodę, na wrzątek wrzucamy bób.
- Czas gotowania uzależniony jest od kilku czynników ( sprawdź tutaj ).
- Ugotowany bób odcedzamy, posypujemy posiekanym koperkiem, solą, dodajemy masło, mieszamy i podajemy.
Maria
2 lata temuPyszne. Bób w takim wydaniu…….palce lizać. Ja do gotowania dodaję smakową oliwkę np. z ziołami , czosnkiem