Bób z masłem i koperkiem

4.5/5 - (45 ocen)
Bób - letnia, zawsze w tym okresie pożądana przekąska :) Najczęściej jadamy go ugotowanego, z masłem i koperkiem, ale też robimy z bobem sałatki, makarony i inne bardziej treściwe posiłki.Ja mam dla Was dzisiaj wersję klasyczną, z masłem i koperkiem. Uwielbiany i zajadany przez wszystkich. Świetna przekąska.

Składniki:

  • 1kg bobu
  • łyżka soli
  • 2 gałązki świeżego koperku
  • masełko do podania
  • posiekany koperek do podania
  • sól do posypania
  • Przygotowanie:

    1. Zanim zaczniemy gotować nasz bób, płuczemy go dokładnie. W garnku gotujemy osoloną wodę, na wrzątek wrzucamy bób.
    2. Czas gotowania uzależniony jest od kilku czynników ( sprawdź tutaj ).
    3. Ugotowany bób odcedzamy, posypujemy posiekanym koperkiem, solą, dodajemy masło, mieszamy i podajemy.

    Udostępnij przepis

    Pinterest

    Sprawdź te przepisy

    Pizza – Ciasto na pizzę
    Pizza z chleba
    Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
    Sałatka grecka
    Fit majonez
    Sos tatarski
    Sałatka Gyros
    Domowe nachos – przepis jak zrobić

    Bób z masłem i koperkiem

    Bób z masłem i koperkiem to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Przekąski znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Bób z masłem i koperkiem zdecydowanie polecam każdemu.

    Smakowało? Napisz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



    1 Comment

    1. Maria

      2 lata temu

      Pyszne. Bób w takim wydaniu…….palce lizać. Ja do gotowania dodaję smakową oliwkę np. z ziołami , czosnkiem