Bez zbędnych dodatków, dobrze przyprawiona, idealna w swej prostocie :)
Moja propozycja białej kapusty do obiadu. Celowo nie podaję dziś ilości składników, bo wszystko zależy od tego na ile osób ją robimy. Ilość śmietany uzależniona jest oczywiście od ilości kapusty, a przyprawy od tego jak lubimy. Czy bardziej na ostro, czy łagodnie...
Składniki:
- kapusta biała
- śmietana
- masło
- vegeta, sól, pieprz
Przygotowanie:
- Kapustę szatkujemy. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy poszatkowaną kapustę i dokładnie mieszamy.
- Przyprawiamy solą, pieprzem, oraz vegetą i dusimy na małym ogniu kapustę, często mieszając, a w razie potrzeby możemy podlać odrobiną wody.
- Pod koniec, gdy kapusta jest już miękka, dodajemy śmietanę, mieszamy i pyszną surówkę do obiadu mamy jak znalazł. Smacznego!
moni
10 lat temua śmietana to jaka?słodka czy kwaśna?
Justyna Malczyk
10 lat temuZwykła 18% 🙂
Justyna
11 lat temuMasełko rozpuszczone, kapusta pozostała z gołąbków (które właśnie siedzą w piekarniku) poszatkowana, duszę i czekam na efekt:) Dzięki za fajny pomysł. Pozdrawiam
Justyna
11 lat temuSuper 🙂 Czekam na relację z efektów końcowych 🙂 Ja uwielbiam tą kapustkę 🙂
judik
11 lat temuTakiej jeszcze nie robiłam, zawsze jednak z dodatkami, chyba czas wypróbować 🙂