Biała kapusta na ciepło

4.4/5 - (55 ocen)
Bez zbędnych dodatków, dobrze przyprawiona, idealna w swej prostocie :) Moja propozycja białej kapusty do obiadu. Celowo nie podaję dziś ilości składników, bo wszystko zależy od tego na ile osób ją robimy. Ilość śmietany uzależniona jest oczywiście od ilości kapusty, a przyprawy od tego jak lubimy. Czy bardziej na ostro, czy łagodnie...

Składniki:

  • kapusta biała
  • śmietana
  • masło
  • vegeta, sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kapustę szatkujemy. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy poszatkowaną kapustę i dokładnie mieszamy.
  2. Przyprawiamy solą, pieprzem, oraz vegetą i dusimy na małym ogniu kapustę, często mieszając, a w razie potrzeby możemy podlać odrobiną wody.
  3. Pod koniec, gdy kapusta jest już miękka, dodajemy śmietanę, mieszamy i pyszną surówkę do obiadu mamy jak znalazł. Smacznego!

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Biała kapusta na ciepło

Biała kapusta na ciepło to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Biała kapusta na ciepło zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



5 komentarzy

  1. moni

    10 lat temu

    a śmietana to jaka?słodka czy kwaśna?

  2. Justyna

    11 lat temu

    Masełko rozpuszczone, kapusta pozostała z gołąbków (które właśnie siedzą w piekarniku) poszatkowana, duszę i czekam na efekt:) Dzięki za fajny pomysł. Pozdrawiam

    • Justyna

      11 lat temu

      Super 🙂 Czekam na relację z efektów końcowych 🙂 Ja uwielbiam tą kapustkę 🙂

  3. judik

    11 lat temu

    Takiej jeszcze nie robiłam, zawsze jednak z dodatkami, chyba czas wypróbować 🙂